PENYAKIT ANJING GILA ATAU RABIES JANGAN PANDANG MUDAH.


Sekarang dalam berita sering menperkatakan tentang RABIES.Apa itu Rabies?
Pada mulanya jarang mengambil tahu semua benda nie sebabnya macam tiada kaitan je kan..Namun bila semalam sudah ada 4 kes kematian terasa nak tahu apa semua ini.

Sebabnya kita nie kadang-kadang benda tak jadi bukan nak ambil tahu sangat kan,tapi tak salah pun tambah pengetahuan sikit.


Apa itu Rabies?


Image result for apa itu virus rabies


Bagaimana Rabies atau penyakit anjing gila ini menjangkiti Manusia?


Image result for apa itu virus rabies



Tanda-tanda Rabies pada anjing

Tanda-tanda rabies pada anjing

Previous
Next Post »

1 comments:

Write comments