Posts

Showing posts from June, 2017

KEPUTIHAN DIKALANGAN WANITA.

Image
CARA ORDER ALFAFA SHAKLEE Cara 1 - Anda boleh terus klik ke ALFAFA ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seberang Perai, Bandar Perda, Bukit Minyak, .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Bayan Lepas, dan kawasan sekitar yang dipersetujui.
Cik Azza Email : azl1za@yahoo.com Call/SMS/WhatsApp : 01132045363

MUDAHNYA MELECUR TANGAN ANAK HILANG

Image
TESTIMONI 41: SITI NURFIZAH BT. AHMAD
LUKA AKIBAT MELECUR PADA TANGAN ANAK BERANSUR SEMBUH SELEPAS DISAPU KRIM HERBAL BLEND SHAKLEE Anak adalah anugerah Allah. Bila si anak terluka sikit, pedihnya hati ibu susah untuk diungkapkan. Lagi-lagi apabila ianya berlaku ketika kita tidak bersama mereka.
. Saya bekerja dan anak tinggal bersama babysitter. Luluh hati bila dimaklumkan oleh babysitter tangan anak saya iaitu Izzah (setahun dua bulan) melecur terkena kuah panas.
. Saya ikhtiar, sapukan Herbal Blend Shaklee serta merta. Hari keempat sapu, saya dan suami agak resah sebab nampak luka makin basah. Tapi atas nasihat upline Shaklee saya iaitu Nur Salwa menyarankan untuk terus sapu Herbal Blend tersebut, kami teruskan. Anak pun selesa. Krim yang selamat dan tidak memedihkan.
. Alhamdulillah. Semakin hari semakin cantik kulit Izzah. Ternyata krim Herbal Blend Shaklee sesuai untuk mengubati kulit Izzah yang melecur terkena kuah panas. Tragedi yang pedih tapi lega apabila melihat kulit i=Izzah p…

TERLAJAK CANTIK SELEPAS BERSALIN SIAPA TAK NAK KAN.

Image
SARAH MOHAMAD NOOR Assalamualaikum..saya Sarah..berumur 31 tahun...sudah berkahwin dan mempunyai 2 cahaya mata....sebelum nie takde niat..memang takde sedetik niat pun ambil suplemen shaklee untuk cantik...pertama kali amalkan suplemen shaklee sebab nak bertenaga dan nak cari milk booster..time tu tengah menyusu mia, anak pertama saya...memang tengah aktif mengumpul stok...saat pertama jatuh hati dengan shakleebila saya amalkan suplemen shaklee semasa bulan puasa...Alhamdulillah dari 5oz sekali pam boleh increase 11oz sekali pam...ibu mana yg tak excitedkan...saya berjaya menyusukan anak saya secara eksklusif 3 tahun dengan Set Menyusu Shaklee ( Vitalea, B Complex, Vita C, Ostematrix, Alfalfa, ESP)....Alhamdulillah..





Pejam celik pejam celik dah 3 tahun rupanya saya mengamalkan shakleedengan konsisten...Alhamdulillah memang tak pernah ke klinik atau waded..kalau nak bandingkan life saya sebelum mkn shaklee..memang boleh dikatakan tiap2 bulan mesti selsema, batuk atau demam....kecil2 dulu…

BELIAU MERANA DAN HAMPIR KEHILANGAN NYAWA KERANA KERACUNAN MERKURI.

Image
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 14: AIN KADEL
[MERANA KERACUNAN MERKURI HINGGA HAMPIR MERAGUT NYAWA]

.

Kisah saya bermula pada penghujung tahun 2014. Waktu itu saya masih dalam peringkat awal pemulihan dari keracunan merkuri akibat salah memilih produk kosmetik dan supplemen.
.

Waktu itu (Oct 2014), walaupun internal organ (hati dan buah pinggang) saya survive dengan asbab ubatan hospital. Tetapi, tubuh badan saya sangat sakit dan kekeringan nutrisi yang teruk. Yang dapat di lihat dari luaran ialah kerosakan kulit, kuku dan rambut saya.
.

Kulit saya sangat kering, bersisik dan juga mempunyai 'chicken skin'. Eczema naik di setiap pelipat tubuh. Gatalnya, hanya Allah atau siapa yang pernah kena sahaja yang tahu. Kuku di jari kiri dan kanan pula terbelah dua dan patah-patah. Kuku kering sangat dan kusam warnanya. Tidak sihat langsung. *Tubuh badan sentiasa di dalam kesakitan.*
.

Rambut saya pula sangat kering. Umpama rumput yang sedang mati setelah di sembur racun rumput. War…

KENAPA SEKARANG PERLU SUPPLEMENT?KAN ELOK MAKAN MAKANAN SUNNAH JE.

Image
Ada orang tanya...Kenapa kita perlu makan supplement? Zaman dulu-dulu tu... orang tak perlu makan supplement pun...sihat walafiat je...?Tak kurang juga ada peniaga lain yg cakap...Kan ke elok makan makanan sunnah je??
Tapi bila ditanya kembali kenapa zaman sekarang wujud banyak penyakit-penyakit baru yang zaman dahulu tak ada?? macam aids...H1N1 dan sebagainya.... mereka diam... Zaman sekarang berbeza dengan zaman dahulu...
1. Zaman sekarang banyak pencemaran samada yang disengajakan atau tak disengajakan...
Contohnya kualiti kandungan garam galian dalam tanah pada hari ini.... tidak sama seperti zaman dahulu dek kerana hujan asid yang terjadi akibat pencemaran asap kenderaan dan kilang-kilang... Zaman dulu tak ada asap kilang dan pembuangan sisa toksin kat sungai... . 2. Zaman sekarang banyak pengubahan genetik dilakukan kepada tumbuhan dan ternakan. Contohnya ayam- ayam yang ada dipasaran kebanyakkannya telah disuntik supaya cepat gemuk dengan matlamat peniaga cepat untung... dan bole…

BUKAN KE ADA YANG MAKAN SUPPLEMENT NANTI KENA SAKIT BUAH PINGGANG?

Image
Kenapa perlunya makan supplement?
Zaman dulu orang tak makan supplement sihat jeBukan ke ada yang kata makan supplement nanti kena sakit buah pinggang?

Jemput tonton video ini. Lepas tu tepuk dada tanya selera

SELAMAT BERAMAL SEMUA..Jika ada sebarang salah dan silap maafkan cik azza ye
hanya sekadar perkongsian untuk kita semua..Insyallah amin
CIK AZZA
01132045363

RAHSIA KEBATINAN SEORANG WANITA,NYAWA SEORANG WANITA.

Image
Cik azza pasti ramai wanita zaman sekarang jarang mengambil tahu perihal semua ini,ada juga yang tak pernah dengar batu meriyan nie..Betol dak?
Sebabnya ada juga wanita selepas bersalin mengalaminya ada juga tidak cik azza sendiri pun tak pasti..Ye la dah tak tahu batu meriyan itu apa mana la nak tahu sakit macam mana kan..

Kalau tanya doktor pun diorang tak boleh bagi jawapan yang tepat ,pendapat cik azza hanya bidan yang yang betul-betul tahu sahaja boleh tahu apa itu batu meriyan dan juga cara mengangkatnya,bukan semua bidan boleh ye ingat tu..Kadang-kadang ramai juga dari spa mengaku boleh mengangkat batu meriyan,tapi bagi cik azza ngeri juga la sebabnya kalau salah tolak sakit kita sendiri tanggung menangis kau nanti ye..

Dekat mana kedudukan Batu Meriyan?
Kalau kita tengok betul-betul ia berada dihijung dasar lubang faraj wanita.Terdapat satu tempat dimana kedudukan Batu Meriyan ini tinggal iaitu kawasan berlubang kecil.





Sebab itu lah bagi wanita selepas melahirkan dinasihatkan mengu…

AKIBAT KURANGNYA VITAMIN C DALAM BADAN.

Image
PERANAN VITAMIN C UNTUK KESIHATAN TUBUH.

Vitamin C sangat diperlukan oleh tubuh kerana dapat membantu tubuh melawan penyakit, untuk kesihatan kulit, mencegah kanser, kesihatan kardiovaskular dan sebagainya.Buah-buahan dan sayur-sayur biasanya sangat kaya dengan Vitamin C.





TAPI APA ITU VITAMIN C?

Vitamin C atau asid askorbik (asid L-askorbik atau L-askorbat) merupakan sejenis zat nutrien terpenting yang diperlukan oleh manusia dan beberapa spesies haiwan tertentu, dan juga merupakan salah satu dari jenis-jenis vitamin utama. Dalam keperluan organisme hidup, askorbat adalah sejenis bahan bersifat anti-pengoksidaan, kerana dilihat mampu menjaga badan manusia melawan tekanan oksidatif.  Ia juga merupakan co-factor dalam sekurang-kurangnya 8 tindak balas enzim, termasuk tindak balas sintesis beberapa jenis kolagen yang boleh menjadi penyebab simptom kegagalan penerimaan Vitamin C seperti penyakit kancing gigi.



ANTARA KESAN-KESAN PENGURANGAN VITAMIN C

Mudah mengalami pendarahan pada badan, lebam…

RAMBUT GUGUR SELEPAS BERSALIN ADAKAH KERANA AIR LIUR ANAK?

Image
Ibu bersalin tak akan terlepas daripada mengalami masalah rambut gugur kan?Kadang-kadang sehingga botak separuh kepala..Alamak ngerinyaaaa weiiii..
Selalunya masalah ini akan bermula apabila anak sudah mencapai usia 4-6 bulan la..Macam anak cik azza sendiri 5 bulan dia dah start sembur air liur..Tak kan tutup mulut pulak..hahaha..Kalau larang pun bukan faham lagi kan..




Antara menyebab berlakunya keguguran rambut adalah 


Hormon semasa mengandung menyebabkan rambut  mengalami fasa pertumbuhan yang ketara,dan apabila bersalin rambut mengalami fasa rehat dan sebagai memberi laluan kepada pertumbuhan rambut baru,lebih banyak rambut asal semasa mengandung akan gugur.Kurang rehat mungkin juga kerana menjaga anak yang baru lahirKurangnya VItamin seperti Zinc dan protein.Pengambilan makanan berproses sebagai diet harian,kita kena tahu rambut juga seperti rumput yang hijau dipadang sentiasa perlukan bekalan nutrien serta air yang cukup agar ia tumbuh dengan subur.Jika kekurangan zinc,zat besi,prot…

KENAPA SIRAP MERAH HEBAT

Image
Sebut je pasal VIVIX ramai dah kenal,kalau ada promosi cik azza memang bersilat depan laptop la nak submit order..Tahu ke kenapa?
Sebab ramai dah tahu bertapa hebatnya VIVIX SI TONIK AJAIB..

Tahu ke kenapa VIVIX hebat?
Vivix shaklee ini dihasilkan daripada tumbuhan iaitu anggur muscadine,purple carrot,european,elderberry dan polygonum cuspidatum dimana 4 bahan aktif ini kaya dengan polifenol

Vivix juga merupakan supliment paling unik diantara supliment yang lain.
Ramai orang dah tak fikir megenai harga bila sebut je mengenai VIVIX.Cer bayangkan duit penuh poket berkepok2 la orang kata nak beli apa pun sebut je tapi kalau dah kesihatan tak menentu seronok je duit banyak.

Nak cakap banyak pun tak guna semua dah terbukti disini..Orang yang bijak akan membuat pilihan yang bijak kan.Insyallah.


Testimoni pengguna vivix dan kesan positif.

Derita jerawat bernanah kembali licin




Bacaan Glucose mak akibat diabetes turun.



Atasi masalah penapis buah pinggang Bocor




Dari tidak boleh berjalan,bermula dengan set…