Posts

TURUN 4KG DENGAN HANYA MAKAN BENDA INI.

Image
Betul ke boleh kurus dengan hanya Omega Guard..PEMBOHONG. Kalau Omega Lain cik azza tak pasti tetapi kalau di shaklee terdapat Omega Guard iaitu sumber sumber asid lemak omega 3 dari ikan salmon.
Cik azza tak nak membebel panjang2 malam nie korang layan lah 2 testimoni yang "Hot" ini nah



Produk tengah HOT siapa tak nak kan,dengan ada LANDMARK STUDY fuuuuuhhhhh tergugat iman kalau diorang boleh dah kenapa kita tak boleh kan.
Cik azza macam mana nak Order Omega Guard nie?
KLIK PILIHAN DIBAWAH.
1- SAYA HENDAK SEBOTOL SAHAJA
2-SAYA HENDAK 3 BOTOL 5% DISKAUN UNTUK JAN 2018 SHJ.
"JOM KURUS SEBELUM RAYA"
JOM KURUS!!!!! JOM KURUS!!!!! AKU NAK KURUS!!!!!
TUNGGU APA LAGI ?????? MENYESAL KO NANTI.

VITAMIN BANYAK KAN SUSU IBU.

Image
Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.


Saya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.


Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.





Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunya…

BOLEH KE VITAMIN BUAT AKU HAMIL?HAMILKAN KUASA ALLAH?KERNA KEDEGILAN AKHIRNYA.

Image
Seperti pasangan suami isteri yang lain, kehadiran zuriat adalah sangat dinanti-nantikan selepas berkahwin. Begitu juga dengan saya, Noor Hasyimah, dan suami, Mohd Syarikin. Kami bernikah pada Disember 2011. 3 tahun kami menanti, sebelum dikurniakan anak pertama kami. Macam-macam dugaan kami lalui dan tempuhi bersama. Pelbagai usaha kami lakukan supaya saya dapat hamil. Semoga perkongsian kami ini dapat memberi inspirasi dan motivasi serta semangat pada mereka yang sedang berusaha untuk hamil seperti kami dahulu.

Sebenarnya di awal usia pernikahan kami, saya disahkan hamil. Iaitu seawal bulan kedua pernikahan. Seperti pasangan lain, kami tidak menyangka sebegini cepat saya akan hamil. Namun bersyukur dan gembira dengan amanah yang Allah berikan ini. Saya tidak mengalami sebarang morning sickness. Tidak muntah-muntah, loya. Tiada masalah masa tu.
Namun, apabila masuk minggu ke-8, saya mengalami masalah discharge. Saya terus rujuk ke salah satu klinik swasta disini. Doctor scan dan masa tu…

ULSER SUNGGUH MENYAKITKAN!! HILANGKAN DENGAN CEPAT DAN BERKESAN.

Image
Under Weight?

Cik Laa mempunyai berat badan di bawah BMI yg sepatutnya iaitu under weight. Dengan ketinggian 154cm, berat badan Cik Laa hanyalah 41kg ke 43kg. Masalah biasa bagi orang yang kurang berat badan ni ialah selalu mengalami ulser mulut atau dikenali sebagai mata ikan.

Beberapa tahun dahulu, ulser mulut merupakan sesuatu yang mengganggu hidup Cik Laa. Kenapa mengganggu? kerana Cik Laa akan terkena ulser mulut hampir setiap bulan. Sejak dari sekolah rendah, memang sentiasa ada ulser di bibir, di gusi dan paling sakit di anak tekak atau lelangit.

Sekali terkena, dua atau tiga biji. Paling sakit bila dia tercantum dan jadi satu luka yang sangat besar. Kadang kala tidak boleh makan, sukar bercakap dan membawa kepada sakit gigi dan sakit kepala. Tempoh masa untuk baik mengambil masa dua ke tiga minggu. Pernah sampai Cik Laa ke klinik sebab tidak tahan sakit ulser tersebut. Ubat titik Oral Aid Lotion beli kat farmasi adalah teman baik Cik Laa.

Faktor terjadinya Ulser.

Hasil daripada pem…

KEPUTIHAN TERUK,BUSUK,BERBAU SEHINGGA SUAMI KOMPLEN.

Image
KEPUTIHAN. Sejak zaman anak dara lagi dah ada masalah keputihan ni. Tapi tak tahulah ia makin lama makin teruk bila dibiarkan. Lagi lagi masa sekolah menengah dulu, aktif dengan badan beruniform. Hari hari ada latihan kawad kaki, belum dikira ber”camping” lagi. Bab kebersihan memanglah tak jaga sangat. Masa tu pula, takdelah didedahkan pasal masalah yang boleh dihidapi di tempat sulit macam sekarang ni. Dulu bab bab tu semua disembunyikan. Ia jadi isu yang memalukan.
. Keputihan adalah perkara normal bagi setiap wanita. Keputihan dianggap normal jika cecair yang keluar adalah jernih, tak berwarna, tak berbau dan tak berasa gatal-gatal .. Keputihan menjadi bermasalah atau boleh juga dianggap berpenyakit jika cecair berwarna pekat, warna putih kekuningan , berbau , bergumpal dan berasa gatal.
Keputihan ni mulalah sedikit, tapi lama lama ia menjadi teruk bila semakin gatal saat berpeluh. Sehinggakan terpaksa memakai pad pantyliner setiap hari untuk elakkan gatal semakin menjadi jadi. Tapi, …

CARA ATASI HB RENDAH SEMASA HAMIL.

Image
Setiap kali hamil mesti risau  mengenai HB kena marah dengan nurse dah satu hal,walaupun diorang marah demi kebaikan kita dan juga anak dalam kandungan.

Namun sekarang sudah ramai ibu-ibu diluar sana mengetahui cara untuk menaikan HB antaranya adalah kakak Cahaya Farah walaupun mengandung diusia lewat tetapi alhamdulilah tak ada sebarang masalah.

Jom baca kisah beliau:-


Saya Farah dari Bangi. Mengandung umur 37 tahun, Alhamdulillah selamat melahirkan masa umur 38 tahun. Sepanjang tempoh kehamilan ada beberapa masalah:

i. darah rendah (HB rendah)
ii. berat badan turun 3 Kg

Trimester pertama ambil B-Complex dan ESP sahaja.
Bila darah asyik rendah dan berat turun 3 Kg masa kandungan 5 bulan (awal bulan puasa).
.

Hati ibu ini risau dan cemas. Nekad konsisten Set Premium Hamil tambah dengan Performance Drink untuk beri tenaga semasa berpuasa.
.

Alhamdulillah raya, berat naik pula 4 Kg. Ibu hamil ini cemas lagi. Rupa-rupanya banyak makan kuih raya semasa berbuka dan hari raya. Saya teruskan supplemen …

MILK BOOSTER SEMULAJADI DAN PERAPAT WANITA.

Image
Alfafa yang tumbuh dah terdapat dicalifornia dan kaya dengan pelbagai jenis zat,termasuk kalsium,fosforrous, zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavanoid, pelbagai mineral surih dan vitamin


Kebaikan Alfalfamencuci hati dan usus, melawan alahan penyakit, memperbaiki masalah saluran penghadaman, Menyingkirkan lemak dan kolestrol, melawan tumor, melegakan keletihan, mencegah/melawan atritis.. utk mslh kulit ia sgt sesuai krn dpt membuat kulit jd bersih sbb alfalfa juga bertindak menyingkirkan toksik yg bagus utk m’dptkn kulit yg halus & bersih…utk yg ingin menguruskn bdn ia sgt2 la sesuai sbb bertindak menyingkirkn lemak juga toksik yg berlebihan dlm bdn…utk jangka masa panjang ia bagus bg mengelakkn penyakit2 dalaman bagi wanita seperti keputihan serta sesuai untuk meningkatkan stamina pasangan suami isteri, resdung, nafas berbau & menmbhkn lg susu ibu bg bf mommy krn ia adalah raja segala tumbuhan krn ianya diperkaya oleh segala zat vitamin utk tubuh bdn. Dikatakan tumbuhan…